Trollhättan stöttar Tanum kommuns uppstart

Närmare 100 ungdomar, krogägare och ledare samlades måndagen efter midsommar, för att visa på handlingskraft och dedikation inom Tanum kommun.
Här rustar nu nätverket Krogar Mot Knark för sommaren genom utbildning och planerade besök med droghund. Krogarna har tillsammans med Polis och kommun nu gått samman för att arbeta för en drogfri krogmiljö.
– Det handlar om att ta ställning och skapa förutsättningar både för en bra miljö för gäster och trygg arbetsmiljö för sina anställda. Förutom utbildning kommer vi under sommaren att genomföra tillsynsbesök på krogarna i våra samhällen, vid besöken finns också droghunden Ludde med som är tränad att upptäcka narkotika.
De Krogar som ingår i nätverket kommer ha skyltar som meddelar att de är en av de krogar som tar ett aktivt ansvar, för de krogar där hunden Ludde kan komma att besöka har också information om detta.
På plats under träffen fanns Trollhättans Stad som visat vägen framåt. Monica Leijon  fanns på plats och höll utbildningen tillsammans med  kommunpolis i Tanum Johan Hilding. Här pratade man även om alkoholservering men även om vad som händer vid en olycka tillsammans med Räddningstjänsten.